Αναζήτηση

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2010-2011

   Αγαπητά μου παιδιά,
  
   Ένας Γεωργιανός σκηνοθέτης, ο Αμπουλάντζε, δημιούργησε μία περίφημη ταινία, με τον τίτλο «Μετάνοια». Αναφέρεται στο γκρέμισμα μιας εκκλησίας και τελειώνει με μία βαθιά συμβολική σκηνή. Παρουσιάζει μια σοφή γερόντισσα να ρωτάει κάποιον, δείχνοντάς του το δρόμο που οδηγούσε στον γκρεμισμένο ναό: «Αυτός ο δρόμος οδηγεί στην εκκλησία;» Στην αρνητική απάντησή του, η γερόντισσα του αποκρίνεται: «Δρόμος που δεν οδηγεί στην Εκκλησία, τί χρειάζεται;»
   Ο κόσμος μας είναι γεμάτος αγωνία. Οι μεγάλοι του κόσμου κάνουν λόγο συνεχώς για οικονομική κρίση. Όσοι διαθέτουν ακόμη πνευματικές ανησυχίες επισημαίνουν από την πλευρά τους ότι η κρίση της κοινωνίας μας είναι πνευματική και υπαρξιακή, κρίση αξιών, κρίση πίστεως.
   Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία αγωνιούν για το μέλλον σας, για την επαγγελματική σας εξέλιξη, την κοινωνική και οικογενειακή σαςαποκατάσταση. Παραφορτώνουνγι’ αυτό τους ασθενικούς σας ώμους, από την τρυφερή κιόλας ηλικία της παιδικής ξεγνοιασιάς, με πληθώρα σχολικών και εξωσχολικών υποχρεώσεων, δίχως παράλληλα να μεριμνούν για την πνευματική σας θωράκιση με τον εξοπλισμό της πίστης, για τον φωτισμό σας με το φως του Χριστού.
   Εσείς, οι νέοι μας, ζητάτε απαντήσεις σε ένα πλήθος υπαρξιακών ερωτηματικών και πασχίζετε να βρείτε τη θέση σας μέσα σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.
   Από ποικίλα κανάλια πληροφόρησης δεχόμαστε καθημερινά λογισμούς άρνησης του Θεού και αμφισβήτησης της Αλήθειας Του. Πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν πως «ο Θεός πέθανε», δεν υπάρχει και ότι ο τρόπος ζωής που η Εκκλησία Του μας προτείνει είναι για καθυστερημένους και οπισθοδρομικούς. Το πνεύμα του κόσμου, η τρέχουσα λογική, θεωρεί πως αληθινό είναι μονάχα ό,τι βλέπουμε, ότι ο κόσμος μας έχει όρια, ότι ο άνθρωπος αποτελείται μόνον από ύλη ή ό,τι, κι αν ακόμη διαθέτει ψυχή, αυτή έχει ημερομηνία λήξης.

   Αγαπητά μου παιδιά,
   Ας μην χάνουμε το Δρόμο, περιπλανώμενοι σε ελκυστικά, αλλά αδιέξοδα μονοπάτια. Ας μην υποβάλλουμε την ψυχή μας σε ασκήσεις τεχνητής αναπνοής μακριά από την πηγή της Ζωής.
   Η όντως Αλήθεια είναι πρόσωπο, ο Χριστός, που μας διαβεβαιώνει ότι είναι «η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή». Ο λόγος Του δίνει απαντήσεις στις αναζητήσεις μας. Η παρουσία Του, ορατή και αισθητή μέσα στα μυστήρια της Εκκλησίας Του, της Εκκλησίας μας, χορταίνει και ξεδιψά την πνευματική μας πείνα και δίψα.
   Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου αρχίζουν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές, τα «κατηχητικά σχολεία» όπως τα ήξεραν οι παλαιότεροι, στην Ενορία μας. Σε αυτές τις ομάδες παιδιών, με όμορφο και ευχάριστο τρόπο, μέσα από το βίωμα και τον διάλογο, με πολλές δραστηριότητες, σχεδιασμένες ειδικά για ‘σάς και αφιερωμένες σε ‘σάς, η τοπική μας Εκκλησία προσκαλεί τα παιδιά Της και πάλι κοντά Της και κατά το προσεχές κατηχητικό έτος 2010 – 2011.
   Σας προσκαλούμε, λοιπόν, παιδιά μου, να ζήσετε αληθινά! Να γνωρίσετε την Αλήθεια! Να ζήσετε με τον Χριστό, μέσα στην Εκκλησία Του! «Η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει» και δεν θα σας διαψεύσει ποτέ!
 
Με πατρικές ευχές
π. Γεώργιος Κατζιγκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου